Welkom

Wat betekent het om als man ‘de middenweg’ te vinden en bewandelen, de weg van balans, van evenwicht? Het is leren denken, spreken en handelen vanuit een en-en standpunt, vanuit het zien van mogelijkheden tot verbinding, tot verzoening, tot vrede en harmonie.

De middenweg is het alternatief voor extremen van zwakte en tirannie, uitersten van slachtoffer en dader, van passief en agressief, van softie en macho, van of-of denken, spreken en handelen.

banner-stijnvanhulle-Tom Nijs--5

In het midden treffen schijnbaar tegengestelden mekaar, ontmoeten mannen en vrouwen mekaar, ontmoet het mannelijke het vrouwelijke om zo in complementariteit en gelijkwaardigheid dat in de wereld te doen wat nodig is. In het midden ontmoeten ook religies mekaar, verschillende levensvisies, nationaliteiten, culturen … om met mekaar in dialoog te treden, elkaars verscheidenheid te leren kennen en respecteren.

Om deze plek in te nemen is moed nodig, maar ook daadkracht, vastberadenheid, gevoel voor orde en rechtvaardigheid. ‘Mannelijke’ kwaliteiten (soms als yang aangeduid) waaraan de wereld behoefte heeft en waarover zowel mannen als vrouwen kunnen beschikken.

In deze tijd ‘vol uitdagingen’ zijn er absoluut mannen nodig die deze middenweg actief in hun eigen leven bewandelen en dat ook uitstralen in de wereld. Grote voorbeelden als Nelson Mandela, Mahatma Gandhi en Martin Luther King zijn ons op die weg voorgegaan. Dat we ons als man, als vrouw, als mens door hen mogen laten inspireren op onze eigen unieke weg.

Internationale MannenDag 2016 stellen we dan ook in het thema van “De MiddenWeg”. Wie hieraan wil bijdragen kan contact met ons opnemen.

Meer info, vragen of suggesties over Internationale MannenDag? Dat kan via de contactform op deze website. Of Like Internationale MannenDag on Facebook;

Reageren is niet mogelijk