Initiatieven

We verzamelen hier initiatieven die plaatsvinden op of rond 19 november 2016:

17 november: Studiedag 9 – 16 u Hoe mannen een stem geven in het (gelijke kansen)beleid“, organisatie Provincie Vlaams Brabant. Naar aanleiding van de Internationale Mannendag leggen we de focus op de mannen en stellen we ons de vraag waarom mannen(thema’s) zo weinig vertegenwoordigd zijn binnen het (gelijke kansen)beleid.

  • Zijn er dan geen specifieke thema’s of worden zij onderbelicht door de traditionele vrouwen(thema’s)?
  • Waarom worden mannen niet als een volwaardige partner (h)erkend in een beleid over gelijke kansen voor mannen en vrouwen?
  • Hoe kunnen we mannen een stem geven?
  • Is er misschien nood aan een mannenbeweging om die thema’s te benoemen en aan te kaarten?
  • Hoe kan zo’n mannenbeweging er uit zien en is daar interesse voor bij de mannen zelf?

Deelname gratis, alle verdere info en aanmelden (verplicht voor 14 november) via de website van de Dienst Gelijke Kansen van de provincie.

17 november, verhalenmiddag 12u30 – 13u30: “Ontluisterende mannenverhalen” door Fred Versonnen. Voor je geboorte wordt je weg al uitgetekend. Je krijgt een naam, een omgeving, een school … je geslacht. Je moet een man worden, de weg ligt voor je … Media schrijven ons voor hoe die man er moet uit zien, zich moet gedragen. En vele verhalen met prinsen en ridders helpen het cliché. Gelukkig zijn er ook andere verhalen. Oude verhalen, wijze verhalen uit alle culturen. Verhalen die helpen te begrijpen, ondersteunen en soms richting kunnen geven. Die kunnen helpen om een man te worden zonder ons te verliezen.  Deze verhalenmiddag is  een onderdeel van de studiedag “Hoe mannen een stem geven in het (gelijke kansen)beleid?” Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. (eveneens georganiseerd door de Dienst Gelijke Kansen van de provincie Vlaams Brabant)

18 november: mannendag event door Zijkant op vrijdag 18 november en een nieuwe publicatie: ‘Gezocht: femanisten’.

19 november: man, man, man event !  Domein Tienbunders, Tielt-Winge. Gastheer Olivier Vanhaelen nodigt ontdekkingsreiziger Bert Poffé uit om jullie te ontvangen en onder te dompelen in de “real world” van Rewilding en Persoonlijke Ontwikkeling. Ontdek meer in jezelf door “Man. Man. Man”.

25 – 27 november: MannenWeekend door MannenWerk Vzw, Tibetaans Instituut in Hoei. Bij het begin van de winterperiode en aan het jaar dit weekend in het teken van het archetype van de magiër. De magiër staat symbool voor naar binnengaan, voor overgave, voor ‘sterven’, inzicht verwerven, transformatie en uiteindelijk ‘de vonk van nieuw leven’.

Reageren is niet mogelijk